POSA’T EN ON

Posa’t en ON és un projecte dirigit a joves dels de 6è i els de secundària que també es pot implementar, segons es valori per part dels educadors/es, a l’alumnat del cicle superior de primària (lligat a l’edat en la qual comencen a tenir el mòbil).

La finalitat del programa és despertar la reflexió i el pensament crític entre els/les joves en relació a l’ús que en fan, i promoure habilitats personals que els/les ajudin a gestionar correctament l’ús dels dispositius. L’objectiu és potenciar el bon ús de la tecnologia digital des d’una perspectiva positiva.

EXEMPLE

Com a escola transformada digitalment, ens plau comunicar que el treball sobre el perill de les xarxes entre els i les adolescents que ha realitzat tot l’alumnat de sisè del MIP, ha estat premiat en el concurs organitzat per la Paeria “Posa’t en On

Els alumnes del sisè curs de l’escola Mestre Ignasi Peraire guanyen el premi Posa’t en ON de la Paeria de Lleida. El reconeixement forma part d’un programa que busca despertar la reflexió i el pensament crític entre els joves en relació a l’ús que en fan, i promoure habilitats personals que els ajudin a gestionar correctament l’ús dels dispositius.

En el projecte guanyador, on ha participat tot l’alumnat del curs, es va planificar un missatge de prevenció de conductes addictives en l’ús de dispositius digitals i, un cop triat el missatge, calia elaborar un storyboard emprant un llenguatge digital i visual que arribés a infants de la seva edat i que mostrés una idea clara: cal prestar atenció quan estem davant d’una pantalla.

El grup de treball format per l’Ibrahim, la Sara, el Ionut, l’Isaac i el Buba va realitzar un storyboard de sis diapositives explicant l’existència del perill de caure en l’addicció als videojocs, la necessitat de jugar-hi de manera responsable i com detectar els primers símptomes d’aquest perill. El jurat del certamen Posa’t en On ha valorat aquesta càpsula creativa com la guanyadora. El premi consta d’unes sessions de treball a l’escola al costat de l’empresa de disseny gràfic i animació CastuSoup.