ROBOTS QUE TREBALLEN

Els robots de servei són els que treballen de forma autònoma o semiautònoma per realitzar tasques útils per al benestar de les persones. Dins d’aquesta categoria es troba la robòtica mèdica, és a dir, la utilització de robots per a la realització d’intervencions quirúrgiques. Entre els èxits de la robòtica mèdica, podem destacar dues: la Teledirigia i la cirurgia mínimament invasiva.

Els avantatges més notables dels robots mèdics són la precisió i la miniaturització. Aquests robots són utilitzats, entre d’altres, de la neurocirurgia. En els últims anys, els fabricants de robots s’han adonat que amb el programari i els controls de seguretat adequats, poden fabricar els seus productes perquè treballin al costat d’éssers humans.

Com a resultat, està apareixent ràpidament un nou tipus de robot més capacitat per ser usat en llocs de treball. Durant l’any 2017, un de cada tres robots venuts al món es va destinar a la Xina, que va comprar aproximadament 138 000 unitats. Les xifres no enganyen i mostren que al país asiàtic aposta per la tecnologia a un altre nivell.

 Aquest robot que veieu en aquesta imatge és un robot de fàbrica